ANSLAGSTAVLA

På vår ANSLAGSTAVLA hittar du NYHETER om du RULLAR sidan uppåt för att få mer information!

I flikarna på MENYN ovan hittar du arkiv med PROTOKOLL, STADGAR och FÖRRÄTTNING 

NYHETER

Information från besök av Skogsstyrelsen!

I fredags hade styrelsen besök av en representant från Skogsstyrelsen.

Syftet med besöket var att titta på ett antal direkta frågeställningar som kommit från boenden samt att få en överblick över hur skötsel av vår mark ser ut just nu och vilka behov som finns. Representanten konstaterade att vi i stort sköter vår mark föredömligt, men att det även finns områden där vi röjt för mycket och andra områden där röjningen är eftersatt.

Skogsstyrelsen kommer nu att fortsätta sin genomgång i området, vilken kommer att resultera i någon form av protokoll/naturvårdsråd som ett komplement till gällande skötselplan.

 

När vi tagit del av detta kommer vi att publicera det på hemsidan och informera berörda samt inleda de åtgärder som behövs.

Mvh Henrik

Hundbad

 

Gällande hundbad har styrelsen valt att följa samma regler som finns i Kalmar kommun.

 

Mindre skyltar ”Hundar får ej bada” har satts upp på de gemensamma badbryggorna.

Någon har vid upprepade tillfällen tagit bort den skylt vi satt upp på bryggan på Kon, vilket är hänsynslöst, respektlöst och kommer att polisanmälas. Vi hoppas naturligtvis inte att det är någon boende på Dunö som gjort detta.

Beslutet kan ogillas men vi accepterar inte meningslös skadegörelse!

Det finns många platser där hundarna kan bada, men inte i anslutning till våra gemensamma badbryggor. Tänk på att det finns både barn och vuxna som kan vara hundrädda. Om vi alla visar hänsyn till varandra är detta inget problem.


Enligt de lokala ordningsföreskrifterna får hundar inte vistas på kommunens allmänna badplatser mellan den 1 maj och den 31 augusti (andra regler gäller för polishundar, ledarhundar för synskadade och liknande).
Det är viktigt att man som hundägare visar hänsyn och tänker på att det finns personer som är hundrädda eller är allergiska mot hundar. Även i vattnet måste hunden hållas under uppsikt, ömsesidig hänsyn gäller, här som i alla andra sammanhang! (Kalmar kommun)

© Dunö Samfällighetsförening.  Bilder: Herman Sellerberg/Ingela Fyreskär. Produktion: Isabell Karlsson/ Ingela Fyreskär 2020